6.5 C
Киев
Суббота, 20 апреля, 2024
spot_img

Последние новости

Госбюро расследований вручает повестку на допрос Порошенко его жену – СМИ

Сотрудники ГБР приехали в музей Ивана Гончара, где 26 мая экс-первая леди открыла выставку художественных работ из коллекции Петра и Марины Порошенко. Ей вручили повестку на повторный вызов на допрос пятого президента Украины, сообщает «Интерфакс-Украина».

Повестку жене экс-президента Марина Порошенко вручили в музее Ивана Гончара

Сотрудники Государственного бюро расследований вручили повестку жене Петра Порошенко Марине о повторном вызове на допрос пятого президента по делу о перемещении художественных ценностей, об этом сообщает «Интерфакс-Украина».

Порошенко не прибыл во вторник на допрос в ГБР, куда его вызвали в качестве свидетеля по делу о незаконном перемещении культурных ценностей, отмечает информационное агентство. Адвокат Порошенко Игорь Головань заявил, что вызов его клиента в ГБР незаконный, поскольку он не давал согласия на допрос по другому адресу.

Петр Порошенко во время открытия выставки в музее Гончара отметил, что картины были куплены им до президентства, законно ввезены, информация об этом есть в базе данных таможенной службы Украины, об этом он сообщил на странице в Facebook 26 мая.

Сьогодні у Музеї Івана Гончара відкривається виставка художніх робіт із колекції Петра і Марини Порошенків. Після завершення карантину десятки тисяч шанувальників мистецтва матимуть можливість ознайомитися із найкращими зразками світового мистецтва із нашої колекції, яку ми дбайливо збирали. Це було задовго до війни, ми хотіли повернути Україні й українському народу те, що українцям належить по праву.Вдячний Марині за ідею та чудовому музею Гончара, який прийняв колекцію. Також вдячний тим, хто прискорив відкриття цієї виставки: фактичному керівникові ДБР адвокату Януковича пану Бабікову, куратору правоохоронних органів в Офісі президента адвокату Єфремова пану Смирнову, усій потужній команді Генеральної прокуратури України на чолі із Генеральним прокурором пані Венедіктовою. Особливі слова подяки Військовій прокуратурі, бо лише вони наважилися внести відверто брехливу інформацію до єдиного реєстру розслідувань, департаменту ДБР із розслідування злочинів серед військовослужбовців, які це підписали. На цій виставці для відвідувачів найважливішим будуть картини, а для перелічених мною установ — документи, де містяться оригінали митних декларацій 43 картин, їх перелік і платіжні доручення на оплату, які були зроблені із мого особистого рахунку після сплати усіх податків державі. Так само і в митному оформленні усе було зроблено у чіткій відповідності до законодавства.Хочу вибачитися за те, що ми розчарували тих, хто намагався склепати чергову кримінальну справу. Порушивши кільканадцять кримінальних справ, які стосуються часу мого перебування на посаді президента України, за більш ніж рік роботи, їм нічого не вдалося знайти. Cьогодні вони пішли далі, намагаючись знайти щось проти мене десятирічної, тринадцятирічної, двадцятирічної давності. Сьогодні і ця спроба зазнала поразки. Картини ввезені законно. І я не зобов’язаний зберігати оригінали декларацій, хоча вони були: для цього достатньо було подивитися у базу даних митної служби і не намагатися оббрехати у своїх відосиках лідера опозиції. Замість цього вдалося лише облити брудом самі правоохоронні органи.Запрошую відвідати виставку усіх, кому це цікаво, можливо, Офіс Президента, заступників правоохоронних органів. Але передусім я хочу, щоб українці мали доступ до найкращих зразків світового мистецтва.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 26. Mai 2020

«Сегодня в Музее Ивана Гончара открывается выставка художественных работ из коллекции Петра и Марины Порошенко. После завершения карантина десятки тысяч поклонников искусства смогут ознакомиться с лучшими образцами мирового искусства из нашей коллекции, которую мы бережно собирали. Это было задолго до войны, мы хотели вернуть Украине и украинскому народу то, что им принадлежит по праву», – написал лидер партии «Европейская солидарность», пятый президент Украины Петр Порошенко.

Государственное бюро расследований вызвало пятого президента Украины Петра Порошенко на допрос в качестве свидетеля по одному из открытых относительно уголовных производств. Допрос должен был состояться в 11.00 26 мая.

По информации Государственного бюро расследований, по состоянию на конец ноября 2019 года экс-президент фигурировал в 13 уголовных процессах. Среди прочего против Порошенко открыто уголовное производство по факту перехода украинских кораблей через Керченский пролив, что «привело к эскалации конфликта с Россией и введения военного положения в Украине с целью возможной узурпации власти»; а также по факту «захвата государственной власти» – за то, что он внес представление на назначение Владимира Гройсмана премьер-министром «при отсутствии коалиции в парламенте».

Latest Posts

spot_imgspot_img

Актуально

Подписаться

Будьте в курсе всех последних новостей, предложений и специальных объявлений.